2 Gabeln im Gourmetführer Falstaff 2020

Unsere Gourmetstube wurde von den anonymen Testern wieder mit zwei Gabeln und 86 Punkten ausgezeichnet. Wir freuen uns sehr und werden weiterhin ALLES geben um Ihren Gaumen zu verwöhnen. Besonders gelobt wurden von den Testern die fangfrischen und großen Seefische die wir tagesaktuell servieren.

 

2 Sterne im A la carte Gourmetführer

Unsere Gourmetstube wurde auch für 2020 anonym getestet und im  A la carte Gourmetführer mit 2 Sternen bewertet. Wir freuen uns sehr und sind somit wieder unter den TOP Restaurants in Kärnten. Die aktuelle Bewertung ließt sich wie folgt:

 

Lesen Sie die aktuelle Kritik der Tester

Bericht auf bikeboard.at

Der Lindenhof hat es wieder in die TOP News der Plattform bikeboard.at geschaft :) Alles nachzulesen und mit tollen Bilder umrahmt unter LINDENHOF 2020 NEWS

 

 

Gault Millau 1 Haube für die Gourmetstube

Unsere Gourmetstube wurde im Gault Millau Führer 2020 wieder mit einer Haube ausgezeichnet. Wir freuen uns, sind wir doch somit wieder unter den besten Restaurants in Kärnten. Das junge Küchenteam unter der Führung von Martin Schretter wird alles geben, um dieser Bewertung gerecht zu werden und Sie als unseren Gast zu begeistern.

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Tourtagebuch Trans Slowenien

Am 24. September starteten insgesamt 10 Mann zum ersten Etappenziel Kranjska Gora, dann weiter mit tollen Ausblicken durch den Triglav Nationalpark zum Wocheiner See - die intensive dritte Etappe führt ins Socatal und anschließend weiter ins Krn Gebirge. Die letzte Etappe war die Krönung der Woche: harter Anstieg auf den Stol, irre Weitsicht bis zur Adria und ein cooler Trail direkt an das Ufer der türkisen Soca mit den einzigartigen Hängebrücken.

 

Das Tourtagebuch von 1st Guide Martin Budweiser finden Sie HIER

Trailchallange mit dem Chef des Hauses

Heute um 09:30 Uhr ging es los. Drei ambitionierte Trailfreunde starteten mit mir nach unserem bekannt ausgiebigen Frühstück in Richtung Thurnerhof. Auf einer griffigen Forststraße ging es 650 hm bergauf und dann hinein in den knackigen Trail. Wurzeln, Erde, Spitzkehren, Steine, Moos, Gatschlöcher alles da. Zurück ging es auf einem flowigen Pfad und im Lindenhof schmeckte das Weizenbier :) Mehr Fotos & Details findet ihr HIER

 

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Bikeparcoursspaß für Jung & Alt

Der heuer NEU eröffnete Bikeparcours direkt neben dem Lindenhof bereitet viel Freude. Der von Profis gebaute Parcours bietet mit Pumps, Northshore Elementen, Anlegerkurven, Wurzel- und Steinteppich sowie einer Treppe vier Schwierigkeitsvarianten für alle Könnerstufen und ist täglich von 09:00 - 21:00 Uhr geöffnet. Hannes Nindler selbst bittet alle Lindenhofbiker jeden Montag am Nachmittag zum Techniktraining am Parcours. 

 

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Velo Veritas - Neuland für den Chef des Hauses

Es muss ja nicht immer das Mountainbike sein! Am 11. Juni startete ich mit meinem Altinger Rennrad Bj 1979 bei Velo Veritas im Weinviertel. Ambitioniert hatte ich mich für die ROTE Route mit 140 Kilometer und 1500 Höhenmeter entschieden - es wurden dann schließlich 160 km und 1800 Höhenmeter. Eine tolle Veranstaltung, abseits dem Marathonwahn mit edlen Rädern, traditionellen Trikots, noch echten Labestationen und einer freundschaftlichen Atmosphäre. Trotz brennender Fußsohlen und steifem Genick bin ich nächstes Jahr wieder dabei. Euer Hannes Hier geht es zu mehr Bildern auf Bikeboard

 

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Alpe Adria Road Bike TransAlp Day 3

After breakfast we hit the high road to Dobrovo and to Gradisca for a cappuccino. The ascent to Monte San Michele was soon accomplished and 45 minutes later we were eating spaghetti scogliera and mussels right on the Adriatic - a perfect conclusion to a day with 980 altitude metres and 85 kilometres. We will be back in 2016!

 

Here are the photos from Day 3 

Der Lindenhof im Bergwelten Magazin

Ein toller Bericht aus em aktuellen "Bergwelten" Magazin!

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3 stars and 2 toques for Lindenhof in the 2016 gourmet guides

Our gourmet dining room has been tested anonymously again and awarded 3 stars and 77 points in the brand new A la carte gourmet guide. This is one point more than last year and we are delighted to be among the TOP 15 restaurants in Carinthia once again.  The current review is as follows:

 

Hotel Lindenhof and the gourmet dining room are characterised by cordial hospitality, a great range of leisure facilities and culinary delights. The arolla pine dining hall features beautiful curtains, cushions, table cloths and cloth serviettes, floral decorations and beautiful glasses. Everything goes together harmoniously. The chef is passionate about Slow Food. Despite its ambitiousness, his cuisine is down-to-earth. We very much enjoyed the beetroot carpaccio with potatoes, perfectly fried slice of pollack and salad, and a lovely beetroot sorbet on a roll of puff pastry. The church fair soup with Carinthian "Laxn" with buckwheat chips is in the same class. The two kinds of veal had a wonderful texture, especially the veal sweetbread, followed by a spelt-chocolate-mango dessert as an accomplished finale.

 

Tour diary Alpe Adria World War TransAlp September 2015

I was one of the fifteen bikers from four nations, with three guides and an accompanying vehicle, who set out towards the Adriatic in September 2015. We followed the traces of the World War through three countries, in brilliant sunshine as well as torrential rain, on mountain bikes. Descriptions and pictures can be found in my tour diary. Tina.

 

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Snapshots - late summer week

In the last week of August the summer hotted up again and there was a lot to experience: a road biking tour to the Rubland, a mountain bike tour with the Pengg Work Society, Laxn photoshooting, the new Wendy with our Lorena and the Qualty Award by Holiday Check. Browse through the snapshots :)

 

Snapshots - the first week of August

Last week had a lot to offer: a road biking tour via Arriach to Ossiacher Lake, a 25-year Lindenhof guest honouring with three large families, a 130-years Lindenhof aperitif reception, a fruitful walk to gather mushrooms, a mountain bike tour on Kolmnock, and to round it off on 9 August a morning get-together with a drink. Browse through the snapshots :)

 

Lorena Nindler in the Wendy photostory

What girl doesn't know it - the Wendy magazine full of horse stories, photos and comics. Our Lorena plays one of the main roles in the current August issue, in the Wendy photostory "The dreamteam". The story was shot last year at Millstätter Lake and can now be read in the current and forthcoming issues. So pay a visit to the newsagent, or else see our Facebook page

Lindenhof & the Nockberge in Mountains4U

Lisa Amenda, a freelance writer from Munich, made Lindenhof her home base and explored the Nockberge by mountain bike and with her camera. Read her multi-page report in the current magazine Mountains4U ad immerse yourself in an active holiday in our region blessed with nature. 

 

Mountains4U - Nockberge report

The Lindenhof 130-year anniversary wine

In cooperation with our long-standing wine partners from the Taubenschuss vineyard in Poysdorf and the Weber vineyard in Lutzmannsburg, we created the Grüner Veltliner "1885" and the red wine cuvée "1885" as a blend of Blaufränkisch, Zweigelt and Cabernet Sauvignon. These express our love of wine, delight the palate and enrich our culinary journeys. 

 

Report in the current edition of Mountainbike

Accoding to the current edition of Mountainbike magazine, the Nockberge and the idyllic village of Feld am See invite you to enjoy a special kind of trail experience, based at Landhotel Lindenhof.

 

Bike journalists at Lindenhof

13 journalists from various magazines and newspapers set up their homebase at Lindenhof and explored the new Nockbike tours and waymarked trails. They surfed trails with the guides from Bikecenter Krainer, in three ability groups. The highlight is undoubredly the Bike Four Peaks stretch right by the lake. We look forward to great reports.

 

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